Zondag, 21 Oktober 2018

Diesel Roetfilters


Diesel roetfilters zijn in de toekomst niet meer weg te denken en worden op personenwagens al standaard geleverd. In stedelijke gebieden worden door de overheden steeds strengere eisen gestel om uitstoot te beperken. Bouwmaterieel wat inpandig werkt moet volgens de ARBO regels met een roetfilter zijn uitgerust. Alle roetfilters beschikken over alle Europese certificaten, staan op de VERT-lijst (BAFU/BUWAL/SUVA) en zijn natuurlijk ook in Nederland door RDW goedgekeurd.

 

 

 

 

De zwitserse fabrikant Baumot heeft al jarenlang ervaring met diesltechniek en
heeft een specifiek productlijn zelfregenererende Roetfilters met edelmetaal coating
ontwikkeld welke ook bij lage uitlaatgastemperatuur blijven functioneren. in combinatie
met een voorfilter zelf al bij 200
?C.

 

 

 

 

EHC Roetfilters HT-10 series zijn geschikt voor machines met lage uitlaatgastemperaturen tot 250?C.

Bendex is gespecialiseerd in het opbouwen, integreren van Baumot en EHC componenten waarbij bijvoorbeeld ook de beschikbare ruimte een probleem kan zijn.

SERVICE

Alle roetfilter-systemen vergen onderhoud.

Afhankelijk van de werksituatie moeten periodiek de as restanten van het verbrande roet worden verwijderd . Deze onderhoudinterval varieert van ca. 700 tot 1000 bedrijfsuren. Bij dit onderhoud worden ook de druk- en temperatuursensors gereinigd, getest, tevens, worden indien nodig, de gegevens van de datalogger uitgelezen om te beoordelen of het systeem nog aan de fabrieksspecificaties voldoet.

Filters kunnen verstoppen door een langdurig te lage uitlaattemperatuur, zoals bij stationair draaien. Het filter veroorzaakt bij verstopping te veel tegendruk wat tot schade aan de motor kan leiden. In deze situatie moet het filter extern worden geregenereerd (uitgebrand) in een oven om alle pori?n van het element weer vrij te maken.


BENDEX VERZORGT:

  • Advies in de keuze van het juiste filter op betreffend materieel.
  • Levering van Baumot en EHC filters en accessoires.
  • Installatie van filter en bewakingsmodule volgens CE en BMWT richtlijnen.
  • Periodiek onderhoud en controle op goede werking op locatie.
  • Regenereren van vervuilde filterelementen.

Voor machines die incidenteel worden ingezet waarbij de uitlaatgastemperatuur maximaal 200 graden Celsius bereikt leveren wij ?Donaldson Duraclean? filters.